Filip Dewinter zegt nee tegen Cohen-manifestatie

Bas Paternotte 28 dec 2010 Politiek

Het culturele centrum De Brakke Grond in Amsterdam is een Nederlandse stichting onder beheer van de Vlaamse overheid. Laat dat nou precies de plek zijn waar Job Cohen zijn progressieve manifestatie wil houden. Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter is tegen. “Het faciliteren van dergelijke politieke manifestaties behoort niet tot de taken van De Brakke Grond.”

En zo krijgt de voorgenomen manifestatie van Job Cohen een Vlaamse dynamiek. Strikt genomen is De Brakke Grond geen onderdeel meer van de Vlaamse overheid. Sinds 2004 is het een Nederlandse stichting die echter wel wordt beheerd door de Vlaamse overheid.

Dewinter heeft dus een punt. De ‘missie‘ van De Brakke Grond is het ‘spannendste uit Vlaanderen op het gebied van theater, performance, dans, muziek, beeldende kunst, fotografie, film en documentaire’ te brengen. En: “Wat de lage landen bezig houdt, staat in De Brakke Grond op de agenda. Zo voedt De Brakke Grond de dialoog tussen genres, vakgebieden en gemeenschappen.” Cohens manifestatie, met de usual suspects Hanneke Groenteman, Abdelkader Benali en Pieter Hilhorst, is vooral een demonstratie tegen het huidige kabinet en gedoogpartner PVV.

Dewinter vraagt zich af of we dat met z’n allen wel moeten willen: “Vlaanderen heeft er absoluut geen belang bij dat het op welke manier dan ook zou geassocieerd worden met de linkse agitatie tegen de democratisch gelegitimeerde regering in Nederland.” De Vlaams Belang-politicus gaat de Vlaamse regering om opheldering vragen. De zoveelste tegenslag voor Job Cohen en zijn manifestatie. Een nieuw jaar, een ander Nederland.

Reageer op artikel:
Filip Dewinter zegt nee tegen Cohen-manifestatie
Sluiten