Spring naar de content

Lokale omroep zaait paniek op Twitter

Mooi stukje damage control van de lokale omroep TV Enschede FM. Terwijl gisteren in Barneveld een internationale trein werd ontruimd twitterde een medewerker van de omroep dat hij in een andere trein zat waar een verdachte man werd overmeesterd door een aantal conducteurs. Dat leidde enigszins tot paniek op dat vermaledijde Twitter en zelfs tot publicaties op Nu.nl en de website van De Telegraaf. Uit een zojuist verstuurd persbericht blijkt het echter om een experiment te gaan. Sure.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Programmamaker en ‘social media-expert’ Guus Verbeek had in de [[popup file=”2011-01/verbeek.jpg” description=”biografie” align=”inline” ]] op zijn Twitter-account staan dat hij verbonden was aan BNN en de Enschedese omroep. Dan moet je niet raar opkijken als mensen je bericht voor waar aannemen.

Maar volgens ‘stationsmanager’ Flip van Willigen was het dus allemaal een experiment. “We hopen hiermee de discussie over het gebruik van Twitter binnen de media wijd open te hebben gegooid.” Yep, en die over de geloofwaardigheid van je omroep. Verbeek heeft zijn Twitter-account inmiddels verwijderd.

Onderwerpen