Spring naar de content

Bobby Farrell krijgt herdenkingsconcert in Stadsschouwburg

Wijlen Bobby Farrell, boegbeeld van popgroep Boney M. krijgt zaterdag aanstaande een herdenkingsconcert in de Stadsschouwburg in Amsterdam, waarna zijn lichaam naar begraafplaats Zorgvlied wordt gebracht. Waarom eigenlijk? Update 13:31u: nu met een reactie van schrijfster Connie Palmen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

John Seine, die sinds 1989 wereldwijd boekingen doet voor popgroep Boney M. bevestigt dat tegenover HP/De Tijd. Volgens Seine duurt het herdenkingsconcert van aanstaande zaterdag van 12:00u tot 14:00u. Wie er gaan optreden, weet de agent niet, omdat de dochter van Farrell dat heeft geregeld.

De vraag rijst: waarom krijgt Bobby Farrell eigenlijk een dergelijke herdenkingsdienst in de Stadsschouwburg te Amsterdam? Was dat niet voorheen een tempel van hoge cultuur, waar alleen grootheden als Harry Mulisch, Ank van der Moer en Louis Bouwmeester welkom waren?

Update 13:17uHet Parool weet meer.

Update 13:31u – Schrijfster Connie Palmen merkt op dat directeur van de Stadsschouwburg Melle Daamen een bepaalde weg is ingeslagen. “Dat is al een tijdje aan de gang en het lijkt succesvol te zijn. Hij wil het toegankelijk maken voor een breder publiek. Zo heet dat tegenwoordig, he?” Of ze het een goede ontwikkeling vindt? “Natuurlijk.” De weduwe van D66’er Hans van Mierlo is nu bezig met een boek over Van Mierlo, maar het wordt geen roman, zegt Palmen desgevraagd, maar een logboek.

Onderwerpen