Herman Finkers: ‘Het gaat mij om de hemel en de dood’

Ruud Meijer 6 jan 2011 Politiek

Herman Finkers gaf de liedjes uit zijn succesvolle comebackshow Na de pauze een tweede leven door ze in de studio nogmaals op te nemen, nu met goede muzikanten. En omdat een liedje in 2011 geen bestaansrecht heeft zonder een videoclip, voorzag hij ze alle zestien van een zelfbedacht filmpje.

“Vroeger kon het zo hard sneeuwen: zo’n dik pak. O wat kon het sneeuwen!” Precies een jaar geleden nam Herman Finkers samen met Daniël Lohues het liedje Sneeuwen op. Eind 2010 blijkt de tekst van Willem Wilmink achterhaald te zijn. Uitkijkend over de witte Amsterdamse grachten kan worden geconstateerd dat het woordje ‘vroeger’ kan worden geschrapt.

Lees verder onder het filmpje.

De verkeerschaos die de sneeuw van 2010 veroorzaakte, had het interview bijna onmogelijk gemaakt, maar daar zitten we dan toch, in het restaurant van het Amrâth Hotel, dezelfde locatie waar Finkers en Lohues ten tijde van de opname elkaar eind 2009 met enige regelmaat troffen. “Ik was bezig met Liever dan Geluk en Daniël werkte in een andere studio aan zijn eigen project,’’ vertelt Finkers terwijl hij een jaloersmakende vissoep eet. “Aan Daniël heb ik Liever dan Geluk te danken. Want als hij niet met het idee was gekomen, waren de cd en de clips er niet geweest.”

Lees meer.

Reageer op artikel:
Herman Finkers: ‘Het gaat mij om de hemel en de dood’
Sluiten