Spring naar de content

Ambitie

Ten eerste: de HP-redactie wenst u een zeer gelukkig, gezond en succesvol 2011. Net als u ze zult hebben, hebben ook wij goede voornemens. Die variëren van wat vaker de trap nemen – de kledingmaat van onze jongste bediende van 22 begint die van wijlen Michaël Zeeman te benaderen – tot een nog beter blad maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Jawel, het kan en moet nog beter. Origineler, prikkelender, spraakmakender, mooier geschreven. En amusanter, dat ook. Zie bijvoorbeeld de met ingang van deze week geheel vernieuwde gadgetrubriek (pagina 68). Samensteller Michiel Eijsbouts laat u zien met welke wonderlijke vondsten ondernemers anno 2011 proberen geld uit de zak van de consument te kloppen, in de – naar ik mag aannemen veelal ijdele – hoop dat aanbod vraag creëert.

In het vorige nummer betitelden we 2010 als ‘het jaar van het einde’. Het einde van de kabinettenreeks-Balkenende, het waardevaste pensioen, de ‘Grote 1’, de Antillen, enzovoorts. Maar 2010 was ook het jaar van een nieuw begin. Op 27 januari liet Apple-topman Steve Jobs de wereld namelijk kennismaken met een prachtige gadget: de iPad. Binnen de kortste keren waren er drie miljoen exemplaren verkocht. Tal van kranten en tijdschriften (HP/De Tijd was het eerste Nederlandse opinieblad) ontwikkelden razendsnel een iPad-applicatie.

Ook in 2011 zullen we onze tablet-app voortdurend blijven verbeteren, om u een uitstekend alternatief te kunnen bieden voor de papieren versie (persoonlijk prefereer ik nog steeds de papieren HP – je kunt hem zo lekker opgerold in je achterzak steken als je op de trein staat te wachten).

Overigens ben ik er nog niet helemaal gerust op dat de digitale tijdschriften uiteindelijk niet hetzelfde lot wacht als cd’s, die straffeloos illegaal worden gekopieerd. Een onheilspellend teken is dat sinds de komst van de iPad de vraag naar illegale e-books afgelopen oktober met 20 procent was gestegen. Conclusie: betaalde content moet echt beter worden beschermd, anders gaan er onherroepelijk producenten over de kop.


Maar ach, dit zijn onze zorgen, niet de uwe. U wilt gewoon een goedgemaakt blad lezen, en terecht. Ook in 2011 zal HP/De Tijd daarom wars zijn van linkse én rechtse dogma’s, falende politici en bestuurders op hun gebrekkige functioneren wijzen en al te ijdele BN’ers met een vilein portret vereren.

Wat we in elk geval nóóit meer zullen doen is vuilniszakken van politici doorspitten, zoals onder een vorig regime is gebeurd bij de totstandkoming van het blad Binnenhof. Wij bieden Alexander Pechtold, André Rouvoet en u, de lezer, daar nogmaals onze welgemeende verontschuldigingen voor aan.