Jammere insteek

import de kring 7 jan 2011 Cultuur

Het was vlak voor de jaarwisseling toch wel opzienbarend nieuws: NRC Media stapt over van het ANP naar Novum Nieuws. Er volgden kritische reacties. Novum is goedkoper dan het ANP, maar zou ook minder kwaliteit leveren.

Novum-directeur Bram Bloemberg, wat vindt u van de kritiek?

“Welke kritiek?”

Dat de NRC zo weer terug is bij het ANP.

“Ik heb geen behoefte om daarop te reageren.”

Uit eigen ervaring bij de inmiddels ter ziele gegane krant DAG weet ik dat het veel tijd kostte om Novum-berichten te herschrijven. Ze waren slecht opgebouwd, bevatten spelfouten en kromme zinnen. Heeft u de boel inmiddels verbeterd?

“Luister, wij hebben op een leuke, enthousiaste manier een klant binnengehaald. Een klant die een bepaalde filosofie aanhangt waar Novum bij aansluit. U komt met boude stellingen terwijl u ook twintig andere vragen had kunnen bedenken. Ik vind de insteek die u kiest jammer. De NRC heeft voor ons gekozen omdat de krant af wil van het klakkeloos overschrijven en doorplaatsen van persbureaukopij. De keuze voor ons is strategisch. Wij agenderen en signaleren, en de NRC kan daarmee aan de slag. De kritiek waar u het over heeft, is dus eigenlijk niet zo relevant.”

Reageer op artikel:
Jammere insteek
Sluiten