Spring naar de content

Jammere insteek

Het was vlak voor de jaarwisseling toch wel opzienbarend nieuws: NRC Media stapt over van het ANP naar Novum Nieuws. Er volgden kritische reacties. Novum is goedkoper dan het ANP, maar zou ook minder kwaliteit leveren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Novum-directeur Bram Bloemberg, wat vindt u van de kritiek?

“Welke kritiek?”

Dat de NRC zo weer terug is bij het ANP.

“Ik heb geen behoefte om daarop te reageren.”

Uit eigen ervaring bij de inmiddels ter ziele gegane krant DAG weet ik dat het veel tijd kostte om Novum-berichten te herschrijven. Ze waren slecht opgebouwd, bevatten spelfouten en kromme zinnen. Heeft u de boel inmiddels verbeterd?

“Luister, wij hebben op een leuke, enthousiaste manier een klant binnengehaald. Een klant die een bepaalde filosofie aanhangt waar Novum bij aansluit. U komt met boude stellingen terwijl u ook twintig andere vragen had kunnen bedenken. Ik vind de insteek die u kiest jammer. De NRC heeft voor ons gekozen omdat de krant af wil van het klakkeloos overschrijven en doorplaatsen van persbureaukopij. De keuze voor ons is strategisch. Wij agenderen en signaleren, en de NRC kan daarmee aan de slag. De kritiek waar u het over heeft, is dus eigenlijk niet zo relevant.”