Spring naar de content

Obama: Chicago is my kind of town

Progressief Nederland zit zich op te vreten nu: hun held Barack Obama, president, doet aan vriendjespolitiek. Voormalig chef staf Rahm Emanuel is kandidaat voor het burgemeesterschap van Chicago. Hij volgt waarschijnlijk Richard Daley, zoon van dé Richard Daley, een van ‘the last city bosses‘, op als burgemeester van Chicago. Obama zoekt dus ondertussen een nieuwe chef staf en hij heeft er één gevonden. Zijn naam? William Daley. Grappig, dezelfde achternaam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zo grappig is het niet: William is de broer van Richard. U ziet wat er gebeurt? Uitruil heet dat in gewoon Nederlands. Daley is out in Chicago, enter Daley in the West Wing. En Obama komt ook uit Chicago. Enfin, de cirkel is weer rond. Erg onbegrijpelijk is het niet van Obama. Hij heeft het redelijk verknald bij de Republikeinen en op Wall Street de laatste tijd. Misschien een goeie zet (en dus een goed moment) om een krijtstreep van JP Morgan Chase binnen te halen.

U begrijpt: Only in America. Wat ons brengt op Frank Sinatra. Nog nooit werd de windy city zo mooi beschreven als door hem. “This could only happen to a guy like me. And only happen in a town like this.”