Spring naar de content

Humberto Tan boos over ‘Negertjes’-kop De Pers

Televisiepresentator Humberto Tan is in zijn spreekwoordelijke kuif geschoten vanwege een artikel in gratis dagblad De Pers vandaag. Veldrijder Lars Boom werd zondag voor de tiender keer op rij Nederlands kampioen. Het dagblad koos daarom voor de kop ‘Boom rijdt alle negertjes er weer af‘. Tan ontstak bij het lezen van het artikel in woede: “Zelf vind ik de kop smaakloos, geforceerd ‘grappig’, plat, rascistisch, zeer laakbaar en onnodig grievend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De kop boven het artikel is natuurlijk gebaseerd op het boek Ten little niggers van Agatha Christie. Maar goed, het kan natuurlijk gevoelig liggen voor Tan die zelf van Surinaamse afkomst is. Sterker, dat dergelijke uitspraken gevoelig liggen heeft Tan zélf aan den lijve ondervonden. We gaan terug naar 2002; Humberto Tan versus Kiki Musampa.

Onderwerpen