Spring naar de content

Vlaams Belang: 'Geen excuses voor cartoon'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het Vlaams Belang heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie in Gent kalenders uitgedeeld met een parodie op een Suske & Wiske-verhaal. Dat is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. De Belgische uitgever van de stripserie vindt het maar niks; de striphelden worden misbruikt voor politieke doeleinden, aldus de uitgever. Het Vlaamse parlementslid dat de actie heeft bedacht, Johan Deckmyn, is niet van plan om excuses aan te bieden.

In een reactie zegt Deckmyn: "Dit is niet de eerste keer dat we mensen boos maken, maar als we altijd maar rekening moeten houden met anderen om initiatieven te nemen, dan kunnen we net zo goed niks doen. Ieder jaar zoeken we een ander thema en wij kaarten als partij het grenzenbeleid aan. Daarom hebben we op deze prent de burgemeester van Gent, Daniël Termont, afgebeeld die geld aan het strooien is dat wordt opgeraapt door immigranten."

Waarom Termont? "Wij vinden namelijk dat er geld wordt gespendeerd aan nutteloze projecten. En dat is een mooie kapstok voor een parodie. Een parodie kan ook geen juridische gevolgen hebben, dus een excuus hoeft de uitgever niet te verwachten."