De laatste don gaat achter de tralies

Bas Paternotte 14 jan 2011 Politiek

Aan alles komt een einde. John “Sonny” Franzese (93), één van de laatste oldschool Amerikaanse mafiosi gaat achter de tralies. De underboss van de New Yorkse Colombo-misdaadfamilie hoort vanmiddag in de rechtbank twaalf jaar tegen hem eisen. Het aardige opaatje was een specialist in het laten verdwijnen van lijken. Hij sneed ze aan stukken in een kinderzwembad, droogde de ledematen in de magnetron en zette de resten vervolgens bij het vuilnis.

De in Napels geboren mafioos was nog lang niet met pensioen. De FBI pakte Franzese in 2008 op, op verdenking van het afpersen van nachtclubs in Manhattan en een pizzaria op Long Island. Pijnlijk genoeg getuigde zijn eigen zoon afgelopen zomer tegen hem. Franzese jr. wilde de jury ervan overtuigen dat zijn vader toch echt een slechte man is.

Een kleindochter van Franzese denkt daar anders over. “De Sonny Franzese die ik ken is attent, warm en grappig.” De veroordeling van Franzese is het einde van een tijdperk. Meer lezen over het fascinerende leven van de laatste mafiabaas doet u hier.

Reageer op artikel:
De laatste don gaat achter de tralies
Sluiten