Spring naar de content

Verhagen hekelt PvdA-strategie

Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) vindt de strategie van Job Cohens PvdA maar een verdrietige anti-campagne. In een interview met Nu.nl zegt hij: “De PvdA zegt: stem op ons dan blokkeren wij het kabinet. Ik wil best de strijd aan met de PvdA en die strijd gaan we winnen ook.” Opmerkelijk is dat hij bovendien de Amsterdamse grachtengordel aanpakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meestal zijn het Geert Wilders of andere PVV-Kamerleden die afgeven op de grachtengordel. Het meest interessante citaat in het interview met Verhagen is dan ook deze, waarin hij weinig waarde hecht aan wat de Amsterdamse grachtengordel vindt:

“De steun voor de maatregelen is groot. Ja, misschien niet in de grachtengordel, maar wel elders. Je moet bij de verkiezingen ook vooral kijken waar het bij de provincies om draait. Bij veel dingen hoeft Den Haag niet alles te bepalen, hebben ze ons ook helemaal niet nodig. Denk aan wegen aanleg en regionale economie. Wij geven ze die ruimte.”

Verhagen is strijdbaar, zoveel is duidelijk. Maar de PvdA ook. Gisteravond zat PvdA-leider Cohen bij Pauw & Witteman om te praten over zijn linkse manifestatie van aanstaande zondag. Hij heeft er zin in. Lang niet iedereen heeft er vertrouwen in dat Cohen zich goed kan profileren als oppositieleider, maar zondag zou wel eens het keerpunt kunnen zijn. Of niet, natuurlijk.