Spring naar de content

Balkenende figureert in Taliban-video

Het zit Jan Peter Balkenende niet mee. Geen premier meer. Geen hoofd van Europa geworden. Maar een schrale troost is dat hij nu figureert in een Taliban propaganda-cd die hier in Pakistan circuleert. De film is samengesteld door Al-Emara (het Emiraat), een club die propagandamateriaal maakt voor de Taliban en voor al-Qaida.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Zoals gebruikelijk begint de film met oergezellige jihadi’s die op alles en nog wat knallen in Afghanistan. Ook een paar toespraken van Taliban-leiders. Vervolgens beelden van zaken waar de Taliban een hekel aan heeft: clips met daarop Amerikaanse soldaten en een afbeelding van de ex-premier van Denemarken, NAVO secretaris-generaal Rasmussen en verrek… even later komt Balkenende een paar seconden in beeld terwijl hij staat naast de Afghaanse president Karzai.

Het is onduidelijk of Al-Emara bewust voor de Balkenende-clip heeft gekozen of dat de club lukraak beelden van een willekeurige Westerse leider van het internet heeft geplukt. Maar ‘figurant in Taliban-cd’ blijft natuurlijk een originele aanvulling op Balkenende’s cv.