Spring naar de content

Balkenende figureert in Taliban-video

Het zit Jan Peter Balkenende niet mee. Geen premier meer. Geen hoofd van Europa geworden. Maar een schrale troost is dat hij nu figureert in een Taliban propaganda-cd die hier in Pakistan circuleert. De film is samengesteld door Al-Emara (het Emiraat), een club die propagandamateriaal maakt voor de Taliban en voor al-Qaida.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zoals gebruikelijk begint de film met oergezellige jihadi’s die op alles en nog wat knallen in Afghanistan. Ook een paar toespraken van Taliban-leiders. Vervolgens beelden van zaken waar de Taliban een hekel aan heeft: clips met daarop Amerikaanse soldaten en een afbeelding van de ex-premier van Denemarken, NAVO secretaris-generaal Rasmussen en verrek… even later komt Balkenende een paar seconden in beeld terwijl hij staat naast de Afghaanse president Karzai.

Het is onduidelijk of Al-Emara bewust voor de Balkenende-clip heeft gekozen of dat de club lukraak beelden van een willekeurige Westerse leider van het internet heeft geplukt. Maar ‘figurant in Taliban-cd’ blijft natuurlijk een originele aanvulling op Balkenende’s cv.