Spring naar de content

Bizar: Mannen geveld door eigen kwakkie

En wij maar denken dat Nederland momenteel overspoeld wordt door het H1N1-virus. Niks geen epidemie, uit diepgravend Nederlands onderzoek blijkt namelijk dat er mannen zijn die allergisch zijn voor hun eigen sperma, waardoor zij na een ejaculatie overvallen worden door griepachtige symptomen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Al sinds 2002 doet professor aan de universiteit van Utrecht en neuropsychiater Marcel Waldinger met zijn team onderzoek naar deze bizarre verschijning, die inmiddels de naam POIS (post orgasmic illnes syndrome) heeft meegekregen. Hij ontdekte dat sommige mannen na te zijn klaargekomen last kregen van extreme vermoeidheid, een loopneus, een koortsachtig gevoel en een brandende irritatie aan de ogen, en dat deze zaken rustig een week kunnen aanhouden. Griep dus, zou je denken. 

Aanvankelijk werd nog gedacht dat POIS een psychosomatische aandoening was en enkel tussen de oren zat. Echter, Waldinger ontdekte dat we hier te maken hebben met een allergische reactie. Hij onderzocht de afgelopen acht jaar 45 mannen en kwam al snel tot de ontdekking dat POIS geen psychische, maar organische oorzaak kent. Gisteren publiceerde Waldinger zijn bevindingen in het vooraanstaande The Journal of Sexual Medicine.