Spring naar de content

Klein leed: geen interesse in Pieter Broertjes

Opmerkelijk. Voormalig Volkskrant-hoofdredacteur Pieter ‘Miljoen‘ Broertjes gaat niet aan de slag als docent. Afgelopen zomer werd bekend dat Broertjes een cross-mediale opleiding zou verzorgen op de Hogeschool van Utrecht. Vanwege te weinig animo gaat dit niet door. En dat terwijl Broertjes crossmediaal erg actief is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wellicht speelt mee dat Broertjes geen groot licht is al het aankomt op crossmedialiteit. Jammer is wel dat geïnteresseerden nu óók geen les kunnen krijgen van social media-babe Heleen van Lier en De Grote Ad van Liempt, wiens merites onomstreden zijn.

Toch hoeven we er niet rouwig om te zijn. Of om internetfenomeen Bert Brussen te citeren: “Het boek van Arjan Dasselaar en Alexander Pleijter kost 40 euro.” De tweejarige opleiding kostte namelijk 17.500 euro.

Het is vooralsnog onduidelijk wat Broertjes nu gaat doen. De voormalig hoofdredacteur heeft echter wel interesse in een politieke carrière bij de PvdA. En hij heeft nog twee bijbaantjes in het Utrechtse natuurlijk. Ondertussen is Broertjes oude werkgever De Persgroep flink bezig qua crossmediaal: alle internetredacties gaan naar Rotterdam.