Spring naar de content

Lelystad-schrijver Van Casteren bedreigd

Weet u het nog? Joris van Casteren schreef in 2008 een roman over zijn jeugd in Lelystad en werd vervolgens, twee jaar later pas, aangeklaagd wegens belediging. Naar nu blijkt wordt Van Casteren bedreigd door dezelfde persoon die hem heeft aangklaagd wegens belediging. "Dit wordt allemaal een beetje te onbenullig."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De aangifte deed Van Casteren vorig jaar in HP/De Tijd al verzuchten dat de Lelystatters langzame lezers zijn. De schrijver vermoedt dat het bewoners zijn van het hofje waar hij is opgegroeid. In zijn boek beschrijft hij hen in geuren en kleuren. Van Casteren: "Ik hoorde dat een zoon en zijn stiefvader daar kort geleden nog met elkaar op de vuist zijn gegaan over mijn verhaal. Misschien dat het daar iets mee te maken heeft. Maar op bijnamen na heb ik die mensen keurig geanonimiseerd." Maar dat was 2010.

Nu blijkt dat Van Casteren afgelopen zomer is gestopt met het geven van rondleidingen door Leystad. Dat maakte hij vanmorgen op Omroep Flevoland bekend. Een van de personen die in het boek wordt beschreven heeft tegenover organisator City Marketing verklaard dat hij 'niet in staat voor de gevolgen' wanneer van Casteren weer in zijn buurt verschijnt.

Zie daar de Nederlandse literatuur anno 2011. Je schrijft een roman, wordt vervolgens aangeklaagd en daarna door je aanklagers ook nog eens bedreigd.

[[ poll uid=340 ]]