Spring naar de content

Waar blijft de ophaalchinees?

Mensen die denken dat na de blaadjes en de sneeuw het ergste wel achter de rug is in het openbaar vervoer hebben het mis. De openbaarvervoersbedrijven GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam) en HTM (Den Haag) zien de aankomende bezuingingen van 120 miljoen euro totaal niet zitten en dreigen met stakingen voor half februari.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Met name de manier waarop de openbaarvervoersbedrijven in de drie steden moeten bezuinigen stuit op veel verzet. Internationale vervoersbedrijven zouden voortaan mee mogen dingen naar nieuwe aanbestedingen. In de huidige situatie mogen grote steden ‘eigen’ OV bedrijven nog voortrekken zolang die marktconform werken.

“Bij een aanbesteding maken we geen schijn van kans. Onze concurrenten zijn internationale bedrijven. Die doen bij de eerste aanbesteding een wat goedkoper bod, dan is de GVB weg, en kunnen ze de volgende keer meer vragen,” aldus Ger Geldhof van het GVB in Het Parool.

Ondertussen blijven ze in China lekker door innoveren. Na de trein die nooit hoeft te stoppen hebben de Chinezen een bus bedacht die nooit hoeft te wachten en over de files heenrijdt. Nu maar hopen dat er een Chinees vervoersbedrijf gek genoeg is om in Nederland te investeren.

<object width=”410″ height=”332″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/JokMtK8IJFM?fs=1&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/JokMtK8IJFM?fs=1&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”332″></embed></object>