Mannenkoor

Bert van der Veer 21 jan 2011 Cultuur

Maar liefst zes mannen in pak (van gemiddeld 56 jaar oud) bleek WNL nodig te hebben om het bestaan te rechtvaardigen en de klus die G.B.J. Hiltermann in zijn eentje op zich nam te klaren: het rechtse geluid doen klinken.

Op maandag nam Frits Huffnagel in Ochtendspits het woord tea party in de mond alsof hij een haartje op de tong had en riep hij op tot beschaving. Dinsdag was het Willem Vermeend die ferm toeterde: “Waar zijn we in dit land mee bezig?” Het ging over de verplaatsing van vier dassen ten koste van 300.000 euro. Woensdag begon Arend-Jan Boekestijn met een compliment voor Femke Halsema gezien haar mening over parlementaire immuniteit. Ook was hij voorstander van kleinere cellen. De presentatrice stak de krant omhoog die de kwestie had geagendeerd: De Telegraaf. “Ik vind Nederland prima zo,” zei Joost Eerdmans in Uitgesproken WNL. Hij bleek wel tegen het houden van slechts één paard en vroeg Wiegel om ‘de gouden tip’ voor Cohen. Trucje: de tegenstander kleineren. Wel handig dat Uitgesproken WNL en Ochtendspits door dezelfde productiemaatschappij (Telegraaf Media) gemaakt worden: zo kon het item over de paardenmishandeling in de recycling. Eric Nordholt verklaarde zich voorstander van de animal cops. Het werd vrijdag. Thomas Lepeltak zocht het gemoedelijk in de anekdotes, het sigaartje was niet ver weg. Voor boosheid werd geen aanleiding gevonden.

Rechts Nederland heeft haar mannenkoor. Ochtendspits wordt nog steeds slechter bekeken dan het tegelijkertijd uitgezonden RTL Nieuws.

Reageer op artikel:
Mannenkoor
Sluiten