Spring naar de content

Nog meer PVV-geweld: Friese lijsttrekker sloeg geboeide arrestant

Primeurtje van de Leeuwarder Courant: de 40-jarige brigadier uit Bakkeveen die in 2001 een 'reeds geboeide en zodoende weerloze arrestant' in zijn gezicht sloeg en PVV-lijsttrekker Max Aardema zijn één en dezelfde persoon. De politierechter sprak destijds van een 'laffe' daad en legde Aardema een boete van 200 euro op. Het aspirant-Statenlid ontkende.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Excessief geweld van overheidswege: het komt vaker voor binnen de partij van Wilders. Vorige maand klapte Kamerlid Hero Brinkman nog uit de school over zijn tijd als ME'er.

Op de vraag van Volkskrant Magazine of hij er een hekel aan had om als ME'er ingezet te worden, antwoordde Brinkman: "Nee, natuurlijk niet. Er is niks leukers dan het tuig dat jou probeert te raken terwijl je in de linie staat, later tijdens een charge op te zoeken en zo'n gozer een grote lat in zijn nek te douwen. Als je hem dan voor je wapenstok hebt liggen, reken dan maar dat je hem graag die brandende vlek in zijn rug wil meppen. Er is niks leukers dan dat, kan ik je verzekeren. En dat is helemaal volgens de wet."

UPDATE, 16.27 uur - De PVV vindt de zaak maar een storm in een glas water. De mishandeling was een 'gering feit'.

[[ poll uid=342 ]]

Onderwerpen