Spring naar de content

Sarah Palin schiet door

Of ze nu te vroeg heeft gepiekt of dat ze nu bezig is op tijd te dippen laten we in het midden, maar feit is dat Sarah Palin even in een dalletje zit. Haar realityshow verloor in de tweede week al 40% van de kijkers en haar populariteit onder het Amerikaanse volk is nog nooit zo laag geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In een poll van CNN blijkt maar liefst 56% van de Amerikanen niks te zien in Sarah Palin. Ter vergelijking, tijdens de midterm verkiezingen twee maanden daarvoor was dit nog maar 49%. Het is een absoluut diepterecord voor de voormalige gouverneur van Alaska. Sommige commentatoren in de VS spreken al stilletjes over het einde van de pitbull met lipstick

Veel heeft natuurlijk te maken met de schietpartij in Arizona waarbij het Democratische congreslid Gabrielle Giffords zwaargewond raakte. Sarah Palin had op haar site een kaart staan van Amerika met daarop schietschijven. De schijven waren gericht op Democratische afgevaardigden uit conservatievere delen van het land die voor Obamacare stemde. Op het stemdistrict van Gabrielle Giffords stond ook een kruis.

Wanneer je iemand figuurlijk dood wenst en die persoon legt daarna serieus bijna het loodje, dan moet je natuurlijk gewoon iets van beterschap mompelen en voor de rest stil zitten en de schaar het werk laten doen. Maar zo zit Sarah Palin niet in elkaar. De schietschijven zijn nog nét wel van de site gehaald, maar voor de rest ging mevrouw Palin vol in de tegenaanval.

Vooral mensen die het verharde politieke debat in Amerika aanwezen als medeschuldigen voor de schietpartij kregen er flink van langs. In haar eerste reactie op het drama in Arizona beschuldigde Palin de pers ervan een heksenjacht tegen haar te zijn begonnen. Vooral het gebruik van de term blood libel, een term die gebruikt wordt door joden die valselijk werden beschuldigd van het offeren van christelijke kinderen, wekte veel reacties op bij joodse groepen en ook partijgenoten.

Ondanks alle commotie blijft Sarah Palin het belangrijkste gezicht van de Tea Party. En zolang er onder de Republikeinen geen topfavorieten opstaat, zal Sarah Palin ook het middelpunt blijven van de strijd tegen Obama’s herverkiezing in 2012. Of zoals Sarah Palin het zelf zou zeggen: “Dont retreat… reload!