Spring naar de content

Wetstraat aan de coke?

Ach, die zuiderburen… Afgelopen zondag protesteerden 34.000 Belgen in het centrum van Brussel voor een snellere kabinetsformatie. De actievoerders riepen de Vlamingen op niet zo gierig te zijn en de Walen om nu toch eindelijk eens Nederlands te leren. Maar wellicht is er een heel andere reden waarom het vormen van een regering nu al 226 dagen in beslag neemt: drugsgebruik.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Afgelopen zomer waren senator Kim Geybels en gemeenteraadslid Bas Luyten, beiden van de Vlaams nationalistische N-VA, betrokken bij een drugszaak in Thailand. Het hele verhaal van wat zich nu precies in Thailand heeft afgespeeld, zouden ze één-op-één kunnen verfilmen zo spannend. Wilde achtervolgingen, corrupte politieagenten, verborgen ladingen drugs – en natuurlijk hadden Kim en Bas een geheime verhouding.

Eenmaal terug in België was de N-VA not amused over het gedrag van de twee prominente leden, en ontslag op staande voet was het gevolg. Bas Luyten ziet het vooral als een complot om hem af te serveren. “?Alsof ik de enige ben in de Wetstraat die geregeld een jointje rookte. Ik heb met een andere N-VA’er joints staan roken op Graspop! En er zijn ook cokesnuivers in de Wetstraat, óók binnen de N-VVA,” aldus Luyten.

In Nederland vond Campus TV een paar jaar geleden coke op de dames-wc van D66. Vorig jaar lente werden voor hetzelfde Colombiaanse poeder vier werknemers van de Tweede Kamer tijdelijk op non-actief gezet. De vraag dient zich dan ook op: welk kamerlid/kabinetslid ziet u wel een lijntje wegsnuiven?