Spring naar de content

680 sollicitaties en nog geen baan

Eénentwintig jaar lang werkte Nico Munten (59) als logistiek manager bij Folietechniek, een kunststofverwerkend bedrijf, totdat het in april 2008 failliet ging. Sinds september 2008 zit Nico in de WW en heeft hij een kleine 700 sollicitatiebrieven gestuurd, zonder succes. “Ik zou zo graag nog wat willen betekenen in de maatschappij.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Net na zijn ontslag had Nico nog goede hoop om snel weer aan de bak te komen. “De coach van het UWV zei dat ik met mijn ervaring binnen zes maanden wel een nieuwe baan zou hebben, dat bleek iets te rooskleurig.” Nico voelt zich door het UWV in de steek gelaten. Na de eerste kennismaking met de coach van het UWV heeft hij de man nog maar een keer gezien. “Die coach is speciaal aangesteld om 55-plussers aan het werk te krijgen, maar de enige keer dat ik nu contact met die man heb is wanneer ik een vacature doorstuur om mijn WW te behouden.”

Van de 680 keer dat Nico solliciteerde werd hij twee keer uitgenodigd voor een gesprek, maar meestal krijgt hij een standaardmailtje dat hij niet in het profiel past. “Ze zeggen nog net niet dat het met je leeftijd te maken heeft, maar dat vermoed ik wel.” 

Kieskeurig is Nico al lang niet meer, zelfs een ongediplomeerde baan in de zorg zou hij aannemen. Ook zijn salaris hoeft niet hoger te zijn dan de WW die hij nu vangt, alles is beter dan thuiszitten. “Ik ben nu 59 jaar. Het duurt nog een hele tijd voordat ik 67 jaar ben, ik zou in die tussentijd nog zo graag wat willen betekenen voor de maatschappij.” 

Mocht u Nico Munten op enige manier kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan, laat het ons weten!
[[popup file=”2011-01/afbeelding-2_13.png” description=”Klik hier voor een groter CV van Nico (deel 1)” ]]

[[popup file=”2011-01/afbeelding-3_7.png” description=”Klik hier voor een groter CV van Nico (deel 2)” ]]