Spring naar de content

Persoonlijke vete

Hommeles bij Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Kreeg journalist Marcel van Laarhoven in oktober nog een schrijfverbod van de krant, nu hoeft hij helemaal niet meer op zijn werk te komen. Hij is op staande voet ontslagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Reden voor alle drama is het boek dat Van Laarhoven samen met Henk Langenberg wil schijven over ‘partypastoor’ Joep Haffmans.

De fusiekrant verbood Van Laarhoven om mee te werken aan het boek, omdat het zelf ook al plannen had voor een boekwerk over de pastoor.

Mede-auteur Langenberg, die 32 jaar voor de Limburgse krant werkte, begrijpt niks van de acties van hoofdredacteur Huub Paulissen.

Volgens hem is het onzin dat de krant zelf ook een boek wil uitgeven. Langenberg: “De Limburger claimt dit onderwerp gewoon. Onze zaak, onze affaire en niemand mag daar over schrijven, maar zo werkt het niet!”

Ook ontkent hij dat ze eerder met het boek zijn begonnen dan gemeld. “Er is een proefhoofdstuk geschreven voor de uitgever, maar meer niet.” Volgens Langenberg begint het allemaal op een persoonlijke vete te lijken. “Ik was in Gent voor een congres van onderzoeksjournalisten, waar Paulissen ook was. We sliepen in hetzelfde hotel en hij heeft me zeker drie keer gezien zonder me te begroeten. Dat is toch raar?”

Uitgever Carrera gaat er vooralsnog vanuit dat het boek er komt.

Huub Paulissen weigerde overigens commentaar te geven op de kwestie.