Spring naar de content

‘Niveau van De Telegraaf nog lager dan riooljournalistiek’

Zoals we eerder al berichtten, heeft een tweet van blogger Peter Breedveld voor een hoop commotie gezorgd. Zijn komisch bedoelde oproep om PVV’ers te laten doodschieten, werd door De Telegraaf-journalist Martijn Koolhoven opgepikt en verwerkt in een artikel met de kop ‘PVV’ers beter doodschieten‘. Peter Breedveld kreeg een hoop boze PVV sympathisanten achter zich aan en zijn werkgever zag zich genoodzaakt publiekelijk afstand te doen van de uitspraken. Hoe heeft Peter Breedveld de afgelopen week beleefd?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Hoe heb je de dag beleefd na het verschijnen van het Telegraaf-artikel?
“Er is weinig gelachen die dag, dat kan ik je wel vertellen. Ik kon de telefoon niet op de haak leggen. De hele dag belden dom-rechtse zwakzinnigen met de boodschap dat ik dood moest, dat mensen mij wel zouden vinden, etcetera. Zulke zaken laat niemand koud – ik ben ook niet meer dezelfde.”

Wat is het verschil met de Peter Breedveld van twee weken geleden?
“Ik ben minder naïef. Ik dacht altijd redelijk door te hebben hoe het werkt, de subcultuurtjes op internet, de griezelige horde. Maar dat De Telegraaf zich in zou laten met de meest ranzige vorm van journalistiek, had ik niet verwacht. Blijkbaar zit er nog een niveau onder de riooljournalistiek.”   

Op FrontaalNaakt.nl schrijf je dat ‘de groep rond De Telegraaf/GeenStijl/PowNed’ je opzettelijk probeert te beschadigen – waarom denk je dat?
“Ik pak Peter Siebelt aan wanneer hij weer eens onzin praat. Of Martijn Koolhoven wanneer hij Siebelt quote zonder een feit te checken. En ik ben niet bang om GeenStijl aan te vallen, maar die mensen kunnen niet volwassen omgaan met kritiek. Marck Burema (beter bekend als Pritt Stift, red.) loopt al twee jaar op mij te azen en Peter Siebelt riep al eerder mensen via Twitter op om mijn werkgever lastig te vallen.”

Geen klassiek gevalletje ‘wie de bal kaatst, kan de bal terug verwachten’?
“Wat een domme opmerking! Ik ben geen lieverdje, maar ik laat me nooit in met laster en smaad. Ik heb stevige kritiek op journalisten die jacht maken op andersdenkenden, maar pak wel beide kanten aan. Mij zul je in ieder geval nooit in iemands privéleven zien wroeten. Mij zul je nooit horen oproepen om iemands werkgever te bellen.”

Ik zag dat Rutger van Pownews je ook nog vereerd heeft met een bezoekje op je werk.
“Rutger is gewoon niet leuk meer. Een lafaard zonder camera, met camera trouwens ook. En dan durven die dom-rechtse mensen nog te beweren dat ik een dikke kop heb. Hebben ze Rutger zelf wel eens gezien! Hoe ze een dag daarvoor het leven vernielen van die Marokkaanse jongen met zijn winkel zegt genoeg over die lui.”

Is het niet dom om voor Rutger weg te lopen?
“Dus nu is het mijn schuld! Je weet dat de VU niet blij is met de hele gang van zaken. Moet ik dan tegen het dringende verzoek ingaan van dienst Communicatie om mijn tijd te verdoen aan zo’n gast!?”

Is de rust inmiddels weer een beetje wedergekeerd in huize Breedveld?
“Ik heb het geluk dat veel van die zwakzinnigen een attentiespanne hebben van een goudvis. Ik wil Pritt Stift en Hans Laroes trouwens nog hartelijk bedanken voor het afleiden van alle media-aandacht.”