Spring naar de content

Blogger Breedveld behoudt baan; gaat oppassen met slechte smaak

Peter Breedveld, de blogger die vorige week opzien baarde met een komisch bedoelde oproep om PVV’ers dood te schieten en daarop zelf met de dood werd bedreigd, behoudt zijn baan bij de Vrije Universiteit (VU). “Breedveld blijft in dienst, maar we hebben passende afspraken met hem gemaakt,” aldus een VU-woordvoerster. Wat ‘passende afspraken’ zijn? “Dat is iets tussen de VU en mij” aldus Breedveld. Maar, zo zegt hij ook: “Ik zal voortaan oppassen met stijlfiguren en slechte smaak.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Zit u nu aan de kettting van de VU?
“Iederéén die voor een baas werkt, zit aan de ketting. Daar maken GeenStijl en Rutger Castricum ook altijd handig gebruik van. Maar ik ben bij mezelf te rade gegaan en ik verander wel mijn Twittergedrag. Dat zou ik hoe dan ook hebben veranderd, met of zonder baas. Zoiets laat je natuurlijk geen tweede keer gebeuren.”

Blijft uw blog FrontaalNaakt bestaan?
“Ja, maar ook daar zal ik voortaan oppassen met stijlfiguren en slechte smaak. Want daar gaan mijn vele vijanden mee aan de haal.”

U kondigde aan te stoppen met Twitter. Dat is mislukt…
“Ik had er totaal geen zin meer in, te twitteren in de wetenschap dat rancuneuze journalisten zitten te wachten op iets dat ze kunnen gebruiken voor een mediahetze, niet alleen tegen mij, maar ook tegen de mensen om me heen. Aan de andere kant kreeg ik via Twitter ook enorm veel steun. Die sociale media zijn niet alleen maar negatief, hoor. Daarom ben ik teruggekomen op mijn besluit. Ook omdat ik dacht: maar wacht eens even, ik ga me toch niet door Marck Burema laten voorschrijven hoe ik mijn vrije tijd besteed? Wel zet ik mezelf op Twitterdieet. Ik twitter niet meer vanaf mijn werkplek. Als je me ziet twitteren, zit ik dus niet op mijn werkplek. Peter Siebelt maakte er een nummertje van dat ik tijdens werktijd zou twitteren en bloggen, maar dat is onzin. Ik ben geen 9 tot 5-werker. Ik stop met werken als ik in slaap val, en ik begin weer als ik wakker word. Ook op zondag.”

UPDATE, 16.24 uur – In de nieuwe editie van VU-blad Ad Valvas, dat vandaag verschijnt, gaat Breedveld door het stof. In een [[popup file=”2011-02/schermafbeelding-2011-02-03-om-3.52.57-pm.png” description=”ingezonden brief” align=”inline” ]] betuigt hij spijt: “Ik heb iets ongelofelijk stoms gedaan.”