Spring naar de content

Harald Doornbos bijna gelynched

MET UPDATES – Verontrustende berichten vanuit Caïro: GPD– en deeltijd HP/De Tijd-verslaggever Harald Doornbos maakt moeilijke momenten mee in Egypte. Hij is niet de enige. Gisteren werd kersvers RTL Nieuws‘ Midden-Oosten-verslaggever Roel Geeraedts belaagd door boze pro-Mubarak demonstranten. “Op een moment werd de voorruit van de taxi ingeslagen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ondertussen maakt Caïro zich op voor een nieuwe dag van protesten waarbij het vooral de vraag is of die weer in een orgie van geweld zal resulteren zoals gisteren. Ondertussen begint de Obama-regering de druk op Egypte langzaam op te voeren. Obama dringt aan op vrije verkiezingen.

The revolution will be televised, overigens. Voor de laatste ontwikkelingen op het Tahrir-plein, het centrale punt van de protesten, schakelt u in op Al Jazeera

Instant update – Doornbos heeft zichzelf in veiligheid weten te brengen. “Terwijl wij in de taxi zaten, onderhandelden de mensen daarbuiten over ons leven.” Zijn belevenissen volgt u hier.
UPDATE, 12.49 uur – NOS-cameraman Eric Feyte is opgepakt, zo meldt Hans Laroe.s

Onderwerpen