Tropenjaren

Jan Zandbergen 3 feb 2011 Cultuur

De societyrubriek vullen voor de grootste krant van Amsterdam houdt geen mens vol. Het Parool is inmiddels al aan zijn derde verslaggeefster toe. Nummer twee, de uiterst modieus bebrilde Lorianne van Gelder, had eerder het professionele roddelkontje Jiska Fischer afgelost. Afgelopen zondag gaf Lorianne haar eigen feestje, op kunstenaarssociëteit De Kring in Amsterdam. De rol van gastvrouw was duidelijk nog even wennen voor de verslaggeefster, die in ieder geval nog het voordeel heeft dat ze van alle gasten de naam kende – en foutloos gespeld. De meneer naast Lorianne is Jan-Willem Loor, de store director van Tiffany’s en tevens de vaakst gefotografeerde socialite in de feestrubriek Schuim.

Dat Loor zou winnen, was niet helemaal een verrassing, want de twee andere genomineerden – Marijke van Helwegen en Beertje van Beers – hadden op het laatste moment afgezegd.

Het nieuwste, als altijd jeugdige roddelblondje uit de stal van Parool-bazin Barbara van Beukering heet Charlotte van Drimmelen, een geweldige naam voor een partyverslaggeefster. Naast een grote afvaardiging van de krant was een contingent artistieke habitués van de sociëteit. Foto drie toont de mix die we bedoelen. Links filmproducent Matthijs van Heijningen met zijn echtgenote Guurtje Buddenberg, rechts de nog overgebleven adjunct van Het Parool, Ronald Ockhuysen.

Henk Steenhuis was tot vorige week de andere adjunct, maar die had na drie maanden zijn met pijn en moeite verworven positie (na onder meer een lobby-actie van de Beroemdste Weekbladjournalisten van Nederland) pardoes weer opgegeven.

Klassiek Parool-volk ook op foto vier, met eindredacteur Roderik Oranje (die inmiddels zijn derde roddeltante gaat begeleiden) en Joosje Noordhoek, de geheime kracht achter culikracht Johannes van Dam.

De prijsuitreiking voor de Klager met de Langste Tenen viel enigszins in het water doordat alle genomineerden wijselijk waren weggebleven. Winnaar was de KLM, die het een schande vond dat Lorianne op een stewardessenfeestje had gevraagd ‘wie van de dames het weleens met een piloot had gedaan’. Het merendeel had weliswaar positief geantwoord, maar volgens de KLM was dit onderzoek beslist niet representatief. Een vader van een stewardess had Het Parool geschreven: “Mijn dochter werkt heel erg hard!” waarmee de heikele kwestie in zijn ogen afdoende gefalsifieerd was.


Nog meer journaille op foto vijf, met Henk Willem Smits en Joost van Kleef van maandblad Quote. Dit tweetal werkt aan een boek over Sjoerd Kooistra, en ze kennen Lorianne uit het feestjescircuit. Mike Hendriks was ooit stagiair bij Quote en doet inmiddels pogingen om zijn nieuwe standplaats Den Haag aan het maatpak te krijgen. De favoriete party-ornamenten van Lorianne tot slot zijn de Gebroeders Grimm, en ze waren speciaal uitgenodigd on nog één keer te glitteren. Robert Anthony is in het wit, de zwarte is Thom Rijpstra.

Reageer op artikel:
Tropenjaren
Sluiten