Spring naar de content

Clairy Polak: vrouwelijke gasten zijn minder sterk

Clairy Polak was gisteren de hoofdgast bij de Nieuwjaarsborrel van het vrouwennetwerk Vrouw en Media, een club waar zo’n 1100 mediavrouwen bij zijn aangesloten. In een uitverkocht Parool Theater deed zij enkele harde uitspraken over… vrouwen. Eén van de redenen waarom er weinig vrouwen in Buitenhof optreden is omdat ‘vrouwen helaas minder sterk’ zijn. “En we zijn geen sociale werkplaats; we willen de beste gasten.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook kwam Polak terug op de kwestie Eva Jinek die geen Nieuwsuur-presentator mocht worden vanwege haar relatie met strafrechtadvocaat Bram Moszkowicz. Polak over die kwestie: “Zij had van tevoren moeten zeggen dat ze een relatie heeft met Bram Moszkowicz. Als presentator moet je het niet doen met een man die van de rechter ‘maffiavriendje’ genoemd mag worden. Eva gooit het op seksisme. Maar er zijn principiële en praktische redenen om haar dan geen kritische interviews te laten houden.”

Het is duidelijk dat er nog oud zeer is over haar eigen vertrek bij Nieuwsuur. “Ik moest weg van de NOS omdat ik te links zou zijn. Maar toen half Nederland mij opeens toch heel goed bleek te vinden, is een compromis bedacht. Ik zou één of twee keer diepte-interviews op locatie houden. Daar zijn er maar twee van gekomen. Op een gegeven moment dacht ik: de enige die níet naar de studio mag komen, ben ik. Ik houd de eer aan mezelf.”

Polak had ook nog een nieuwtje te melden. Naast haar werk voor Buitenhof en Met het oog op morgen komt er in maart een nieuw televisieprogramma voor de journaliste bij. Clairy Polak is nog lang niet weg. Meer over haar ‘lekkere wraak’ leest u hier.