Spring naar de content

Super Bowl: Christina Aguilera verknalt volkslied

Dat de Green Bay Packers vannacht de 45ste editie van de Super Bowl wonnen, kan ons eerljk gezegd weinig schelen. Vraag Nederlanders welke sport beoefend wordt tijdens Amerika’s jaarlijkse bestbekeken tv-moment, en de helft zal het juiste antwoord (American football) niet weten. Nee, mooier is het randgebeuren. Welk bedrijf maakte de beste peperdure reclamespot? Welke cola-maker werd beschuldigd van racisme? En wat deed zangeres Christina Aguilera verkeerd tijdens het zingen van de Star Spangled Banner?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Eerst maar de volgens sommigen racistische, seksistische, geweldverheerlijkende ‘not funny’ spot van Pepsi. Gaan de ‘waarschijnlijk witte’ makers te ver? Oordeel zelf.

Chrysler gooide hoge ogen met een twee minuten durend reclamefilmpje waarin we een auto door een prachtige moderne Amerikaanse stad zien rijden. Is het New York City? Nee. Chicago dan? Weer mis, we blijken ons te bevinden in het verguisde Detroit, home town van rapper Eminem (en van de autoindustrie). Het thema? Keep Detroit Beautiful. De tagline? The Chrysler 200 Has Arrrived – Imported From Detroit.

Maar het meest besproken buiten-de-lijnen-moment was wel de vertolking van het Amerikaanse volkslied. Toen Christina Aguilera de tekst vergat, viel ze uit arren moede in herhaling. (Wat rijmt er op gleaming? Nog een keer gleaming!)  

<object width=”410″ height=”260″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/hvIv5dh4yys&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/hvIv5dh4yys&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3″ type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” width=”410″ height=”260″></embed></object>

Eén fout zinnetje en een hoge noot die niet helemaal uit de verf komt. Hoe erg is dat nou helemaal? Erg, volgens een poll van muziekblad Billboard. 32% vond het gewoon slecht, 41% koos voor de Worst national anthem performance ever.

UPDATE, 8 februari – Meer, veel meer volksliedblunders vindt u hier.

Onderwerpen