Spring naar de content

‘Donner baalt van coalitiegenoten’

O jee, het rommelt binnen de gelederen van het CDA. Volgens politiek redacteuren Barbara Rijlaarsdam en Freek Staps van NRC Handelsblad heeft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner in een intern stuk te kennen gegeven enigszins te balen van coalitiegenoten VVD en PVV. Lekker, zo aan de vooravond van de verkiezingen…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In het tien pagina’s tellende document, dat al sinds november vorig jaar tussen de CDA-kopstukken heen en weer slingert en nooit openbaar is gemaakt, uit Donner zijn onvrede over het feit dat wat betreft ‘asociaal gedrag’ en ‘het gebrek aan normbesef’ hogere eisen worden gesteld aan immigranten dan aan autochtone Nederlanders. Dat is ‘discriminerend’. Hij constateert ook onder autochtonen een ‘toenemend analfabetisme, asociaal gedrag en een gebrek aan normbesef’, aldus NRC.

Volgens ingewijden is Donner eveneens not amused over de manier waarop zijn epistel is ontvangen. Zo zou het bijvoorbeeld helemaal niet serieus zijn besproken in het wekelijkse overleg van CDA-bewindslieden. Even afwachten dus of dit nog een staartje krijgt tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten, vandaag over precies drie weken.