Spring naar de content

Jaar van het Konijn

Waarin HP/De Tijd zichzelf weer eens opnieuw uitvindt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het was op de Chinese nieuwjaarsdag dat 'Het Blaadje' (de liefkozende benaming van Bert Vuijsje voor HP/De Tijd) kennismaakte met nieuwe kapitein Frank Poorthuis, hier met verre voorganger Ron Kaal, in de vorige eeuw nog enige tijd hoofdredacteur van Haagse Post. Kaals officiële titel in die dagen was overigens eindredacteur, want de democratisering had bazen en knechten qua zeggenschap gelijkgeschakeld. Dat waren nog eens tijden. De nieuwe baas (ja, hiërarchie mag weer!) had en passant aan de Volkskrant laten weten dat het zittende kabinet het zijne niet was. Zijn voorgangers hielden zich wat dat betreft meer op de vlakte. Dijkgraaf stemde VVD, dat staat wel vast.

Steenhuis gooide zijn verkiezingsoproep altijd weg, wat ook wel iets charmants had, en Vuijsje was keurig progressief, zoals het nette mensen uit Amsterdam-Zuid betaamt.

Kortom: het is zoals altijd lood om oud ijzer wat de baas denkt, en daarbij: het blad wordt in de praktijk toch altijd door anderen volgeschreven. Door Dirk-Jan van Baar en Roelof Bouwman, bijvoorbeeld. Biljartclub De Kring als locatie bleek overigens een heus statement volgens Boudewijn Geels, want dit publieke lokaal is gelegen aan de voet van de grachtengordel, praktisch in het Harry Mulisch-kwartier. Terwijl Dauphine - de favoriete hangout van HP onder Dijkgraaf - volgens vriend en vijand veel hipper is. De vooruitgang, die weet wat.

Frank van Dijl en Frans van Deijl hebben we voor de gelegenheid op één foto gezet, opdat men ze goed uit elkaar kan houden. Frans is groter en heeft daarom een e meer, mogen we dat zo zeggen? En de k zit lager in het alfabet dan de s, vandaar de kleinste van de twee Frank heet. Waren er dan alleen oude mensen? Zeker niet. Het dessert is voor het laatste bewaard. Op vier staat Niek Stolker, samen met onder meer


Frank Verhoef verantwoordelijk voor de website. Verhoef liet slechts even zijn gezicht zien, en een dag na de borrel werd wellicht duidelijk waarom. Op Twitter liet hij weten dat hij per 1 maart overstapt naar Uitgesproken. Niet het tv-programma van

Jan Tromp, maar de stuurboordvariant van WNL, waar hij redacteur wordt.

Waren er dan alleen maar kerels? Allerminst. Graag uw gewaardeerde aandacht voor Roos Schlikker en Sara van Gorp.

Zij van Schlikker grossiert in indiscrete vragen, terwijl Van Gorp uitsluitend succesvolle types in haar balboekje heeft. Ook Beatrijs Ritsema, de grande dame van de etiquette, was op de borrel, maar we hebben ervoor gekozen het laatste fotolijstje te reserveren voor Suna Floret.

Suna is Rotterdamse, waarmee dat deel van de markt ook perfect is afgedekt. De nieuwe baas woont trouwens in Gouda, de geboortestad van Jort Kelder. Dus HP/De Tijd komt nu gewoon zelf naar de provincie toe, in plaats van andersom.