Spring naar de content

Omroep zkt. egyptologen (v)

Nee, niet wéér de stoffige Clingendaelers Bertus Hendriks (68) en Ruud Hoff (61), moeten ze bij de talkshowredacties hebben gedacht. En laat ons verstoken blijven van de meningen van generatiegenoten Jos Strengholt en Robert Soeterik.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Jong, fris & vrouwelijk is het devies bij de zoektocht naar originele Egypte-deskundigen. Wie is wie?

Vorige week maandag scoorde radioprogramma Dit is de Dag met ex-diplomaat Petra Stienen (44), schrijfster van het profetische boek Dromen van een Arabische lente (2008). Stijlvol en modern: ze communiceert via Facebook en Twitter. Twee dagen later mocht ze al aanschuiven bij Pauw & Witteman.

De Amersfoortse schrijfster Monique Samuel (21) verdiende ook een P&W-uitnodiging: dankzij haar blog, dat onder meer handelt over haar bezoek aan een Amerikaans naaktstrand en de toestand in Egypte. Ze twittert lekker brutaal. Over Hendriks' optreden bij Nieuwsuur: "Mmm, dit verhaal komt me erg bekend voor."

Meest verrassende deskundige: Nadja Hüpscher (38), actrice en in Egypte ten tijde van het uitbreken van de revolutie. Haar commentaar bij P&W? "Egyptenaren zeiden tegen ons: Don't worry!"