Spring naar de content

Sexy nieuwslezeres? Niet doen!

In tegenstelling tot wat menigeen zou denken is het helemáál niet goed dat een nieuwslezeres à la Eva ‘The Boobies’ Jinek het nieuws opleest voor de camera. Sexy nieuwslezeressen zijn namelijk funest voor het geheugen van de mannelijke tv-kijker. Nee, echt waar!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens mediawebsite De Nieuwe Reporter blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat mannen het nieuws minder goed onthouden als het wordt gepresenteerd door een sexy vrouw:

“Bovendien bleek dat mannen de sexy geklede nieuwslezeres minder geschikt vonden om serieuze nieuwsonderwerpen, over bijvoorbeeld politiek, economie en oorlog, te presenteren. Saaie kleding past in hun beleving beter bij dat soort nieuws. Oftewel, sexy en geloofwaardig gaat volgens de gemiddelde man niet samen.”

Moraal van het verhaal? Simpel. Breng onaantrekkelijke nieuwslezeressen terug op tv. Als je mannen wilt boeien met de inhoud van het verhaal, tenminste. Wie daar geschikt voor zijn? We noemen geen namen – suggesties zijn welkom in de comments…

Onderwerpen