Spring naar de content

Linkse samenwerking wil maar niet lukken

De gedroomde linkse samenwerking is een fata morgana gebleken voor Job Cohen, Jolande Sap en Emile Roemer. De leiders van de drie linkse partijen kunnen het maar niet eens worden. Wanneer ben je nou links? SP-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Tiny Kox denkt dat de steun van GroenLinks voor Kunduz heeft gezorgd voor een schisma binnen de linkse samenwerking.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In een interview met Nu.nl heeft SP’er Kox forse kritiek op het besluit van GroenLinks om mee te doen met Kunduz. “Daar heeft het willens en wetens voor gekozen. Maar dat is niet eenvoudig om overheen te komen.”

Het is verkiezingstijd, dus Kox doet er nog een schepje bovenop: “Het is een diep gat. Als linkse partijen eerst zeggen: het is een oorlog die niet deugt. Volgens mij waren we het daar over eens. We moeten weg uit Uruzgan. GroenLinks heeft zich toch weer laten meenemen om mee te doen aan een militaire missie.”

Links zou juist nu een vuist moeten maken, meent Kox. “Het is teleurstellend dat een van ons het nog steeds wil oplossen met bommen en granaten.” Die intensieve linkse samenwerking is nog ver, heel ver weg. Fata morgana, anyone?