Spring naar de content

Ex-stagiaire HP/De Tijd in de cel wegens bomtweet

MET UPDATE – De 17-jarige scholiere Charlotte Bouwman – die vorig jaar tijdens haar snuffelstage bij HP/De Tijd opzien baarde dankzij een hilarisch interview met ontslagen columniste Raja Felgata, vervolgens voor de Raad voor de Journalistiek werd gesleept én glansrijk won – is gisteravond in Soest gearresteerd wegens een geintje op Twitter. Haar moeder: “Ons respect voor de politie is weg.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Cybercops hadden ontdekt dat Charlotte via Twitter liet weten dat ze [[popup file=”2011-02/schermafbeelding-2011-02-17-om-9.53.52-am.png” description=”een bom” align=”inline” ]] ging laten ontploffen op school – en namen de opmerking serieus. Ook toen ze daarna ‘En nu maar afwachten’ tweette, hadden de mannen niet door dat het om een grap ging.

Charlotte zit nog steeds vast. Tegenover Giel Beelen liet haar moeder weten: “Ons respect voor de politie is weg. Wij moesten tot drie keer toe vragen om een legitimatie. Wij voelden ons geïntimideerd. We mochten haar niet wegbrengen naar het politiebureau en haar ook niet meer spreken. Ik heb begrepen dat ze is overgebracht naar een cellencomplex. En vanochtend om acht uur zou ze in Amersfoort worden verhoord. Daarbij zou een van de ouders en een advocaat aanwezig zijn. Mijn man is er nu naartoe.”

UPDATE, 13.45 uur – Op Facebook is een FreeCharlotteBouwman-actie begonnen. Wie is de eerste die een Free Charlotte T-shirt op de markt brengt à la [[popup file=”2011-02/schermafbeelding-2011-02-17-om-1.46.42-pm.png” description=”Free Winona” align=”inline” ]]?

Onderwerpen