De nieuwe Van Gaal

import de tijd 18 feb 2011 Leven

Eredivisievoetbal; eigenlijk is er zonder de persconferenties van Louis van Gaal weinig meer aan. Alleen de huidige AZ-coach Gertjan Verbeek stelt serieuze pogingen in het werk om in Van Gaals voetspoor te treden. Meest onverschrokken tegenstander: Volkskrant-journalist Willem Vissers.

Het was Vissers zaterdag niet ontgaan dat Verbeek zo’n beetje vanaf de aftrap van AZ – PSV (0-4) doende was geweest de vierde official uit te kafferen. Toen PSV rap uitliep, reageerde het minder hoogopgeleide deel van de Alkmaarse aanhang door de moeder van arbiter Bas Nijhuis voor lichtekooi uit te maken. In de 56ste minuut was Nijhuis Verbeeks gemekker beu en stuurde hij de gespierde oefenmeester (obsessie: het verbouwen van boerderijen) naar de tribune.

Tijdens de afsluitende persconferentie bleef Verbeek foeteren over het hem aangedane onrecht. Hij kwam er bijna mee weg, totdat Vissers als laatste een vraag mocht stellen: had het, mede gezien de opgefokte sfeer op de tribunes, niet een onsje minder gekund met dat gekanker?

Vissers oogstte een antwoord met veel uitroeptekens, maar gaf geen krimp. Schouderophalend: “Goed, het komt allemaal niet aan, dus laten we er maar over ophouden”.

AZ – PSV: 0-4. Verbeek – Vissers: 0-1.

Reageer op artikel:
De nieuwe Van Gaal
Sluiten