Spring naar de content

Volkskrant: 'Henk Kamp heeft gelijk'

Steun uit onverdachte hoek voor de VVD. Volkskrant-verslaggever Gijs Herderscheê constateert vandaag dat minister Henk Kamp groot gelijk heeft als hij het mes wil zetten in de sociale zekerheid. Die analyse komt voor premier Mark Rutte als geroepen. Hij zag de virtuele meerderheid van zijn coalitie in de senaat de afgelopen week namelijk verdampen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

VVD'er Kamp, die tegenwoordig de scepter zwaait op het departement Sociale Zaken, vertelde zaterdag in de Volkskrant dat de sociale zekerheid als gevolg van de vergrijzing grondig op de schop moet. Alle partijen reageerden zoals - en zeker kort voor de verkiezingen - mocht worden verwacht. 

Geert Wilders: "Minister Kamp suggereert een aanpassing van de ontslagregels. No way!"

Nine Kooiman van de SP: "Kamp wil de sociale zekerheid drastisch veranderen. Nou, ik weet met zekerheid: dat is niet sociaal!"

PvdA'er Marriëtte Hamer betoogde dat Kamp 'angst zaait' met zijn 'bizarre' voorstel om de sociale zekerheid 'af te breken'.

Ook het CDA trapte bij monde van Eddy van Hijum strategisch op de rem: “Laat Kamp zich niet rijk rekenen wat betreft de steun van het CDA.”

Van Herderscheê mag worden aangenomen dat hij geen VVD stemt. Wel geldt hij als een van de best geïnformeerde sociaal-economisch journalisten van Nederland. Zijn conclusie is dus: wat moet dat moet. Oók als de links angehauchte Volkskrant-achterban dat niet wil horen.

[[ poll uid=371 ]]

Onderwerpen