Spring naar de content

D66 infiltreert in partijen Flevoland

Denk je aan D66, dan denk je aan democratische vernieuwingen. Het was in 1966 zo'n beetje dé reden om de partij op te richten en later het toverwoord om D66 in je kabinet te krijgen. De democraten geven deze vernieuwing wel een hele aparte twist nu blijkt dat een kwart van alle lijsttrekkers in Flevoland banden heeft met D66.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Update - 16:15 Reactie van D66

D66 Flevoland levert natuurlijk een D66'er in de vorm van Michiel Rijsberman, maar ook de lijsttrekkers Pim Reinders van Leefbaar Almere en Erik Boshuizen van 50plus zijn van huis uit D66. De voorman van 50plus ziet het probleem niet zo: "Er zijn sowieso een aantal andere kandidaten die activiteiten hebben gedaan voor andere partijen en nog lid zijn van een andere partij. Bij mij is dat ook het geval, al zat ik niet in een bestuur, maar ik was wel voorlichter voor Flevoland."

D66 heeft echter in haar statuten staan (artikel 7 lid 1) dat dit eigenlijk toch niet de bedoeling is. Erik Boshuizen kent de regel, maar denkt dat een brief van Pim Reinders van Leefbaar Almere aan het hoofdbestuur van D66 de kou wel uit de lucht haalt: "We hebben namelijk nog steeds bestuurlijke loyaliteit."

Update Persvoorlichter van D66, Roy Kramer, laat telefonisch weten dat wanneer Pim Reinders en Erik Boshuizen daadwerkelijk worden gekozen zij geroyeerd zullen worden: "Jammer voor het ledenaantal van D66, maar zo zijn de regels." Overigens denkt Roy Kramer niet dat het zo ver komt: "Ik verwacht dat mensen gewoon op D66 zullen stemmen."

Onderwerpen