Spring naar de content

Het Google-probleem van presidentskandidaat Rick Santorum

Sarah Palin is niet de enige malle hardliner die zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012. De Republikeinen hebben een zo mogelijk nóg achterlijker exemplaar in huis. Meet Rick Santorum, conservatieveling, homoseksualiteit-is-net-zo-erg-als-bestialiteit-roeper en nu ook ik-word-gepest-op-internet-huilebalk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

De (openlijk homoseksuele) journalist en sexcolumnist Dan Savage begon het pesterijtje nadat Santorum, toen senator van Pennsylvania, in 2003 had gewaarschuwd dat homoseksualiteit de Amerikaanse samenleving ondermijnde. Santorum vergeleek homoseksuele relaties onder meer met ‘man/kind- en man/hond-relaties’.

De methode van Savage was dodelijk effectief: op de website SpreadSantorum.com kon iedereen definities van het woord ‘santorum’ indienen. De winnaar (‘The frothy mixture of lube and fecal matter that is sometimes the by-product of anal sex’) is acht jaar later nog steeds een hit op Google.

Wil Santorom een serieuze kans maken de Republikeinse presidentskandidaat worden, dan moet hij van dit probleem af. Voorlopig geeft hij de schuld aan dat vulgaire internet. Komiek Stephen Colbert schiet de geplaagde kandidaat te hulp, waarbij hij Santorums probleem vergelijkt met dat van de dutch oven.

<div style=”background-color:#000000;width:410px;”><div style=”padding:4px;”><embed src=”http://media.mtvnservices.com/mgid:cms:video:colbertnation.com:374851″ width=”410″ height=”238″ type=”application/x-shockwave-flash” allowFullScreen=”true” allowScriptAccess=”always” base=”.” flashVars=””></embed></div></div>

Onderwerpen