Spring naar de content

En dit is nou onze rechtsstaat, mensen!

Die malle gekke Nederlandse rechtsstaat toch. De van mishandeling verdachte Veghelse Koning Carnaval Ron van Z. hoeft niet voor de rechter te verschijnen vanwege carnaval. De zitting stond gepland voor vrijdag 4 maart, maar dan moet Van Z. de festiviteiten in het tot Vudel omgedoopte Veghel symbolisch aftrappen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Van Z. moet die dag 750 Veghelse senioren ontvangen en dat is volgens een woordvoerder van de rechtbank voldoende reden om de zitting te verplaatsen. Met name ‘het reeds geplande feest, de rol van de verdachte en het zwaarwegende belang dat hij zijn berechting kan bijwonen’ zijn doorslaggevend.

Waar Van Z. van verdacht wordt? Hij duwde vorig jaar tijdens carnaval een vrouw tegen de grond toen zij bij de Koning Carnaval verhaal kwam halen nadat haar auto was weggesleept. Van Z. kon schikken voor een paar honderd euro, maar wil dit niet omdat hij zijn kant van het verhaal wil doen. Law & order gaat nog een keer heel groot worden in Nederland. Behalve beneden de rivieren, daar gelden overduidelijk andere regels.

Onderwerpen