Spring naar de content

Maxime Verhagen: ‘Ik ben geen ritselaar, ik régel dingen’

Vice-premier Maxime Verhagen is niet blij met zijn imago van een ritselaar. “Ja, het raakt me, want het doet me geen recht.” Als het gaat over zijn partij, het CDA, vindt hij dat ze hebben weggekeken van de zorgen van de mensen. “De PVV is een partij van de verontwaarding. Die is deels terecht. Maar het CDA wil behalve delen in die verontwaardiging ook concrete oplossingen aanreiken die in het kader staan van onze normen en waarden.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat zegt Verhagen deze week in een interview met HP/De Tijd, dat handelt over de aanstaande Provinciale Staten-verkiezingen, maar ook over de rumoer binnen het CDA over het gedoogkabinet en het leiderschap van de partij. Verhagen erkent dat het CDA heeft weggekeken. “Maar tegelijkertijd zeg ik: ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen voor dit regeerakkoord, ik heb leiderschap getoond. Zonder mij was dit kabinet er niet gekomen.”

Hoe ziet de toekomst eruit wat betreft het CDA? “De Nederlandse waarden en normen zijn bepalend. En die zijn gestoeld op de joods-christelijke, humanistische traditie. Dat is en blijft het uitgangspunt. En dat betekent dus niet dat hier sharia-rechtspraak wordt toegepast, dat hier gedwongen huwelijken worden gesloten, dat eerwraak is toegestaan, dat homo’s worden gediscrimineerd, dat meisjes in korte rokjes op straat worden uitgescholden, maar het betekent dus ook niet dat moslims worden achtergesteld.”

Is Verhagen de onbetwiste politiek leider van het CDA? “Je hebt gesproken met iemand die, één: niet wegloopt voor z’n verantwoordelijkheid en die, twee: leiderschap toont als het ertoe doet, na de verkiezingen van vorig jaar, tijdens de formatie, en ook nu in de campagne voor de Provinciale Staten.”

Lees het hele interview in HP/De Tijd, dat vanaf vandaag in de winkels ligt.

Onderwerpen