De worst is er klaar voor

import eet team 25 feb 2011 Cultuur

Misschien heeft de crisis er aan bijgedragen dat een veel groter gezelschap dan louter slagers en fabrikanten zich op de worstproductie heeft gestort. Worst is in een darm gepropt gehakt. Je kunt er van alles in kwijt, getuige de oude Brabantse wijsheid: wie worst koopt of een weduwe trouwt, weet nooit wat anderen er hebben ingedouwd.

Niettemin wordt er steeds meer worst met steeds nobeler bedoelingen gemaakt. Professionele parttime worstmakers hebben gemerkt dat je er een eigen uniek product mee schept en dat er ook nog wat aan te verdienen valt.

Een koksbedrijfje dat Mister Kitchen heet, ontdekte een gat in de (super)markt waar verse braadworst in past. Prima worsten van scharrelvarken en kalf met verse kruiden in natuurdarm. Het is de bedoeling dat de pakjes van vier varkensworsten (340 gram) voor een euro of vier in de schappen komen te liggen, de kalfsworsten voor een euro meer. Het is alleen nog even zoeken naar een afnemende supermarkt. Op www.hpdetijd.nl is een verklarende worstvideo over het onderwerp te zien.

Reageer op artikel:
De worst is er klaar voor
Sluiten