Rood helpt blauw bloed

import de tijd 25 feb 2011 Politiek

Priester, dichter, voormalig SP-lijstduwer (2006) en CPN-sympathisant Huub Oosterhuis zei het zaterdag écht in EO-programma Blauw Bloed: de kersttoespraak van de koningin was zwaar gecensureerd. Een dag later trok hij zijn keutel weer in. “Natuurlijk heeft koningin Beatrix dat niet zo gezegd of gesuggereerd; het is mijn persoonlijke interpretatie en beleving.”Om daar aan toe te voegen dat hij het beschamend en onverdraaglijk vindt dat Wilders ‘ongecensureerd het recht toe-eigent een miljoen Nederlandse moslims te beledigen en provoceren’.

Verrassend uitgesproken voor een vriend van de koningin?

Och, u zou zijn levenspartner Colet van der Ven eens moeten horen. In De Groene Amsterdammer van 29 september 2010 schreef ze een boos stuk over het vocabulaire van Geert Wilders. Ze ziet tal van parallellen met de taal van het Derde Rijk. Het beste voorbeeld daarvan ontdekte ze in superlatieven: “‘De wereldjoden bedrijven gruwelpropaganda en verspreiden gruwelsprookjes.’ Wilders: ‘Verdachte moskeeën zijn haathutten die worden geleid door haatimams met haatbaarden.'”

We kunnen vanwege het geheim van Noordeinde nooit met zekerheid zeggen dat Beatrix moeite heeft met de PVV. Maar dat het rode bloed van de Oosterhuis-familie de Blonde Dolly van de Lage Landen aan wil pakken, staat buiten kijf.

Reageer op artikel:
Rood helpt blauw bloed
Sluiten