Spring naar de content

Worstcasescenario

Daniel Boulud is een van de contemporaine culinaire helden van New York. En dat gegeven wordt in The Big Apple niet onder eetstoelen of -banken gestoken. 'Chef-Owner of several award-winning restaurants and the Feast & Ftes catering company' is de openingszin op zijn homepage. Boulud, geboren in het Franse Lyon, wordt thans zelfs beschouwd als een van de leading culinary authorities in het land. De nieuwste loot van zijn imperium heet DBGB Kitchen & Bar, een 'lowdown downtown place' waar de Franse brasserie de Amerikaanse taveerne ontmoet. Claim to fame: de keuze uit veertien verschillende huisgemaakte worsten. Van Boudin Basque tot Beaujolaise, van Tunisienne tot Toscane. Ik koos er echter voor de DBGB Dog, een hotdog die op de kaart staat als een homemade beef wiener. Omdat het hoofdgerecht voorziet in de keuze van een tweede worstbereiding, liet ik vanwege de lekkere trek ook nog een Espagnole ('fresh chorizo sausage') aanrukken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Nu beschouwen de New Yorkers het ook als volledig bon ton om dergelijke vleesversnaperingen weg te spoelen met een glas bier van vaasformaat, gevuld met een van de 22 soorten die DBGB Kitchen & Bar op tap heeft. De zaak voorziet daarentegen ook in een onalledaagse, gunstig geprijsde wijnkaart waarop ik spannende flessen aantref. Tandem bijvoorbeeld, de beste syrah uit Marokko, gemaakt door twee Franse wijnmakers, waaronder Rhne-talent Allain Graillot.

Van die laatste producent bleek echter ook de Crozes-Hermitage 2008 beschikbaar. Even twijfelde ik nog of ik misschien toch maar voor die eveneens niet te versmaden Gigondas 2007 van Domaine du Cayron zou gaan. Maar het feit dat eerstgenoemde slechts 12,5 procent alcohol noteerde en de laatste 14 (alcoholpercentages worden in veel restaurants in New York op de kaart vermeld) deed de balans doorslaan richting Crozes. Misschien beliefde ik daarna bij de Coffee and Dark Chocolate Tart namelijk nog wel een glaasje New York Malmsey Madeira. HH

DBGB Kitchen & Bar. 299 Bowery (Between Houston and 1st), New York City. www.danielnyc.com/dbgb.