Spring naar de content

BREKEND: Glenn Beck zegt sorry

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Conservatief commentator Glenn Beck heeft zijn excuses aangeboden. De man die normaal gesproken slechts drie pijltjes nodig heeft om president Obama via het communisme te linken met al-Qaida zegt nu dat hij zijn huiswerk niet goed gedaan heeft. De gewraakte uitspraken van Glenn waren gericht tegen joden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Alle drama begon toen een dikke vierhonderd rabbijnen besloten een brief te schrijven naar Fox News-eigenaar Rupert Murdoch. In de brief beschuldigden de geestelijken Glenn Beck van antisemitisme en laster. Vooral de manier waarop de politiek commentator George Soros neerzette als een loopjongen van de nazi’s wekte de woede van de rabbijnen. George Soros, zelf joods, werkte tijdens de Duitse bezetting van Hongarije als loopjongen voor de Joodse raad. Hij was op dat moment 13 jaar.

Glenn Beck reageerde op de brief door te stellen dat de rabbijnen een stelletje liberale joden waren die, politiek gezien, te vergelijken waren met radicale moslims. Joden weer een beetje bozer natuurlijk en dit keer met succes: Glenn Beck deed diezelfde dag nog een mea maxima culpa in zijn radioshow.

Hieronder het zeldzame geluidsfragment van een zich excuserende Glenn Beck.

<object type=”application/x-shockwave-flash” style=”display:block;margin:0″ width=”320″ height=”384″ data=”http://www.kyte.tv/f/”><param name=”movie” value=”http://www.kyte.tv/f/” /><param name=”flashVars” value=”p=1011&c=451373&s=1195257&tbid=55966″ /><param name=”allowScriptAccess” value=”never” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /></object>