Spring naar de content

Familie Melchers eist rectificatie van de VARA

Lachengierenbrullen met een ontvoerder, zoals Jeroen Pauw en Paul Witteman vorige week deden, dat mag dus niet. Het gesprek van het VARA-duo met Izaan Moenir-Alam, de klungelige ontvoerder van miljardairsdochter Claudia Melchers, was volgens haar familie ‘gevoelloos en buitengewoon kwetsend’. Nu de VARA niet wil rectificeren, begint de familie een kort geding.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Jeroen Pauw zei in de uitzending onder meer lachend: “U heeft het toch allemaal maar gedaan. Niet alleen de ontvoering, maar u heeft er ook een boek over geschreven.” Afgezien van de lacherige manier waarop de ontvoering werd besproken, neemt de familie Melchers het de VARA ook kwalijk dat het Moenir-Alam de kans gaf zijn boek te promoten.

(Lees verder onder de video.)
<embed src=”http://pauwenwitteman.vara.nl/typo3conf/ext/vara_flashplayer/player/player.swf” AllowScriptAccess=”always” width=”410″ height=”300″ bgcolor=”262626″ allowfullscreen=”true” flashvars=”config=http://pauwenwitteman.vara.nl/index.php%3Fid%3D1548%26type%3D9010%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bconfig%5D%3D8478%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bembed%5D%3D1%26cHash%3D316106ab02079457f8d64d680de6e14f” ></embed>

De uitzending van vorige week woensdag veroorzaakte in eerste instantie weinig commotie. Pas toen De Telegraaf vrijdagochtend vol op het orgel ging, ontstond een mediarelletje. Jeroen Pauw heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar dat is niet genoeg voor de miljardairsdochter. Ze eist nu een rectificatie. Bovendien probeert ze te voorkomen dat Moenir-Alams boek wordt uitgegeven.

De innige band tussen De Telegraaf en de familie Melchers is opmerkelijk, aangezien de krant in 2008 nog door het stof moest omdat het zonder duidelijke bronnen had verkondigd dat de familie Melchers met drugshandel van doen had.

Onderwerpen