Spring naar de content

Oplichten doet u zo

Opmerkelijk persbericht van reclamemakers WPRG. Gisteren verscheen er een [[popup file=”2011-03/advertentie.jpg” description=”advertentie” align=”inline” ]] op de voorpagina van De Pers. Voor een luttele 369 euro kon u een mooie iPad bestellen via www.telzone.nl. Er was alleen één probleem: er waren oplichters actief.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens het wakkere weblog Endandit hadden reeds 2000 mensen hun iPad besteld én afgerekend via iDeal. Dat is snel verdiend, moeten de heren oplichters hebben gedacht: 738.000 euro, om precies te zijn.

WPRG had de website voor Telzone gemaakt en kreeg gistermiddag een vreemd telefoontje. “Rond het einde van de middag werden wij, Reclamebureau WPRG, benaderd door het bedrijf Eurofiber. Telzone.nl beweerde onderdeel te zijn van dit bedrijf. Echter, uit het telefoongesprek met dit bedrijf bleek dat er geen samenwerkingsverband is/was tussen deze twee partijen.”

En dat betekende natuurlijk paniek in de tent. Na overleg met de politie haalde het reclamebureau de website gisteravond om 19.00 uur offline. De details leest u hier. Het dient gezegd te worden: dit is het betere oplichten. De criminelen van Telzone hadden niet alleen advertentieruimte ingekocht bij De Pers, maar ook bij Sp!ts, Metro en verschillende radiozenders. Kortom, een mooie heist. Wordt vervolgd!

Onderwerpen