Spring naar de content

Snuffelen tussen de spulletjes van Juul

Eindelijk te bezichtigen: de spullen van prinses Juliana die veilingshuis Sotheby volgende week onder de hamer gaat brengen. En wat een hoop meubels, servies en zilverwerk kan een mens in een leven verzamelen zeg! Mochten de Oranjes ooit afgezet worden, dan kunnen in ieder geval zo een switch maken naar de antiekhandel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Pronkstuk van de veiling is een doccia porseleinen servies uit 1780-1810. Kost je minimaal veertigduizend euro, maar dan slurp je voortaan wel je soepie van een bordje waar Koning Willem III mogelijk ook uit geslurpt heeft.

Maar ook voor de kleine beurs valt er genoeg te shoppen. Altijd al eens Koninklijk hebben willen poepen? Voor 50 euro dingt u al mee voor deze 19e eeuwse wc-stoel. Dat de Oranjes echt trendsetters zijn bewijst dit tafeltennis-setje uit 1900. Voor de rest worden er opvallend veel toilettassen en andere reissetjes aangeboden. Zoals deze reiskoffer van prins Bernhard.

De eerste veilingsdag is aanstaande maandag.