Spring naar de content

Stoppen Uitgesproken EO is ‘achterbaks en arrogant’

Drie uitgesproken programma’s van drie totaal verschillende omroepen, dat kon natuurlijk niet goed gaan. Het ging ook niet goed: gisteren kondigde de EO te stoppen met Uitgesproken EO. Terwijl de collega’s van de VARA en WNL van niks wisten. Het moddergooien is nu begonnen. Kwaad bloed in 10 quotes. Joost Eerdmans: “De EO heeft het format niet begrepen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

1) Bertus Tichelaar (hoofdredacteur Uitgesproken EO): “Ik ben over onszelf tevreden.”

2) Joost Eerdmans (WNL): “Dit verdient geen schoonheidsprijs.”

3) Jan Tromp (Uitgesproken VARA): “De EO begaat twee zonden, die van achterbaksheid en hoogmoed. Ze hebben WNL en ons voor een fait accompli gesteld. Het normale collegiale overleg hebben ze niet gevolgd – en dat voedt het vermoeden dat er sprake is van een opzetje.”

4) Joost Eerdmans (Uitgesproken WNL): “De EO heeft het format niet begrepen.”

5) Bertus Tichelaar (EO): “Opgeteld is het de VARA en WNL aan de kwaliteitskant – kun je inspelen op het nieuws van de dag en kun je daar goede dingen mee doen – niet gelukt.”

6) Jan Tromp (VARA): “De hoogmoed zit natuurlijk in het feit dat ze zichzelf uitgeroepen hebben tot kwaliteitsjournalisten en dat ze ons wegzetten als tweederangs.”

7) Tijs van den Brink (EO): “Sinds de komst van Joost Eerdmans doet WNL aan standpuntenjournalistiek.”

8) Joost Eerdmans (WNL): “De EO is nog steeds op de oude Netwerk-toer. Laat de kijker beslissen. Tewijl er juist een duidelijke opinierubriek moest komen.”

9) Bertus Tichelaar (EO), over de VARA en WNL: “Het was gewoon niet goed genoeg.”

10) Joost Eerdmans (WNL): “Ik denk dat wij als WNL te uitgesproken waren voor de EO en dat zij tot de slotsom zijn gekomen: wij moeten hier weg. Ik denk dat zij het format niet goed hebben begrepen.”

Zie ook:
Uitgesproken VARA is uitgesproken slecht
Jan Tromp: de afgang van een taai mannetje

Onderwerpen