De geflipte ster & de prinses

Sanne Rooseboom 11 mrt 2011 Leven

Charlie Sheen wil niet langer doen alsof hij iets anders is dan een freakin’ rockstar from Mars, gemaakt van tijgerbloed en Adonis-DNA. Je ontkwam afgelopen week niet aan de 45-jarige acteur, die is ontslagen als hoofdpersoon uit de hitserie Two and a Half Men.

Hoewel zijn twee blonde vriendinnen er geen probleem mee hebben tegelijk op zijn schoot te zitten, is Charlie vooral een man die voor de camera’s flipt. Stoer flipt, grappig flipt, winstgevend flipt, maar flippen blijft het. Bezorgde toeschouwers diagnosticeren hem op afstand als een beroemdheid met een bipolaire stoornis in een door drugs gevoede manie die alleen kan eindigen in zelfmoord. Suicide by camera, noemt de website Slate het.

De zoon van tv-president Martin Sheen compenseert de weggevallen inkomsten door commerciële tweets te sturen naar zijn binnen twee dagen verkregen twee miljoen volgers op Twitter. Bij de Britten is het meest besproken onderwerp een stuk braver: het huwelijk tussen prins William en Kate, die nu Catherine heet omdat dat meer prinseswaardig is. Behalve 134.2356.984 krantenartikelen straalt ook de officiële bruiloftswebsite uit dat dit Het Belangrijkste Evenement Ooit gaat worden. Op 29 april is het zover, maar nu kunnen alvast een hartvormig ornament, een schotel en een pillendoos (ingelegd met hartjes) worden aangeschaft.

Nog meer beeld waar we ons op kunnen verheugen: als het huwelijk van de eeuw erop zit, is daar WikiLeaks, the Movie. De rechten voor het boek dat twee Guardian-journalisten schreven, zijn gekocht door Steven Spielberg. Ook de rechten van het boek van Daniel Domscheit-Berg, voormalig vriend en collega van Julian Assange en nu enigszins diens aartsvijand, is in handen van Spielberg en zijn productiemaatschappij Dreamworks gevallen. Home Alone-ster Macauly Culkin gaat de hoofdrol spelen, wil het gerucht.

Reageer op artikel:
De geflipte ster & de prinses
Sluiten