Spring naar de content

Joep redt Barbara niet

Gedoe bij Het Parool. Tijdens het onvrijwillige afscheid van Joep Bertrams (65), afgelopen vrijdag in Amsterdam, zat de cartoonist op te scheppen wat hij tegen een interviewer van de krant had verteld, maar wat de zaterdageditie niet gehaald heeft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Op de vraag van journalist Hans van der Beek hoe Bertrams nu naar de krant kijkt, had hij geantwoord: "Als Het Parool een auto was, met de hoofdredacteur achter het stuur, en ik zag 'm in het water rijden, dan sprong ik er meteen achteraan. Om de auto te redden."

En inderdaad: lezers zochten zaterdag tevergeefs naar kwade woorden over hoofdredactrice Barbara van Beukering, die niet was uitgenodigd bij Bertrams afscheid. De quote is overigens niet geschrapt door Het Parool, maar simpelweg niet door de interviewer aan het papier toevertrouwd. Wel aanwezig: haar voorganger Sytze van der Zee, die Bertrams in 1988 had gevraagd politiek tekenaar van de krant te worden.

Op de borrel durfde een enkele redacteur te roepen dat Van Beukering het veld moet ruimen (en dat adjunct Ronald Ockhuysen haar moest opvolgen), maar in nuchtere toestand is men opmerkelijk volgzamer. Gevolg: de Amsterdamse powervrouw blijft voorlopig zitten waar ze zit.

Vanaf deze week staan de politieke prenten van Bertrams in De Groene Amsterdammer.